Nastavlja se tender za privatizaciju Instituta “Simo Milošević”

Podijeli

Nova tenderska komisija nastaviće ranije započetu proceduru za prodaju akcija Instituta Dr Simo Milošević iz Igala, saopšteno je nakon jučerašnje sjednice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Kako se navodi u saopštenju, Savjet se upoznao sa presudom Upravnog suda Crne Gore kojom je poništeno Rješenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte povodom tendera za prodaju akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Simo Milošević Igalo. Osporenim Rješenjem odbijen je prigovor tužilaca, konzorcijuma Philibert a. s. i Vile Oliva d. o. o, izjavljen protiv odluke Tenderske komisije za privatizaciju kojom je tender za prodaju 56,4806% akcijskog kapitala u Institutu proglašen neuspjelim.

“Postupajući u skladu sa presudom, Savjet je zaključio da se formira Tenderska komisija koja će nastaviti ranije započetu tendersku proceduru. U tom pravcu, posebno je naglašena potreba da se sve neophodne aktivnosti sprovedu u najkraćem roku, imajući u vidu složenost naslijeđenih problema sa kojima se Institut trenutno suočava, ali i njegov značaj kako za pružanje specifičnih zdravstvenih usluga, tako i za unapređenje turističke ponude na lokalnom i nacionalnom nivou”, saopšteno je.

Ocijenjeno je da u nastavku tenderskog postupka prioritet mora biti sačuvana osnovna djelatnost ove renomirane medicinske ustanove.

Savjet se upoznao i sa presudom Upravnog suda Crne Gore kojom je poništeno mišljenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte po tužbi Solane Bajo Sekulić Ulcinj u stečaju.

“Poštujući odluku Suda, Savjet je donio zaključak da se u ponovljenoj proceduri otklone formalne nepravilnosti koje su bile razlog za poništenje navedenog akta”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici su razmatrana i druga pitanja iz djelokruga Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.