Petros Statis

Statis najavio investiranje s jednim od najbrže rastućih arapskih konglomerata

Podijeli

Predsjednik kompanije Monterock International Limited, Petros Statis danas je najavio zajedničko ulaganje sa Alpha Dhabijem, jednim od najbrže rastućih konglomerata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

“Oduševljeni smo i ponosni što najavljujemo zajedničko ulaganje sa Alpha Dhabijem, jednim od najbrže rastućih konglomerata u UAE, što je rezultiralo formiranjem ADMO-a. Ovo zajedničko ulaganje je ogroman korak napred za rast Montercok International-a, kao i brenda Nammos World, i označava snažan trag u sektoru ugostiteljstva i F&B sektora na globalnom nivou. Najiskrenije se zahvaljujem osnivačima renomiranog brenda Nammos, koji su ispunili svoju viziju stvaranja globalno proslavljenog stila života, kao i ljudima koji održavaju ovaj san živim i naprednim”, naveo je Statis na društvenim mrežama.

Biznismen grčkog porijekla, koji je i dalje zakupac Svetog Stefana i Miločera, istakao je da je ovo korak bliže cilju da postanu, kako je kazao, globalni lider u višem segmentu ugostiteljskog tržišta.

“Sa ADMO-om, moći ćemo da se proširimo na ključna nova tržišta i pokrenemo dodatne projekte, što nas dovodi korak bliže našem cilju da postanemo globalni lider u višem segmentu ugostiteljskog tržišta. Takođe bih želio da izrazim svoju zahvalnost svakom cijenjenom članu našeg Monterok tima za sve njihove napore da ova kompanija uspije tokom godina i njihovu nemilosrdnu posvećenost i – svi me i dalje inspirišete”, naveo je na Facebook-u.

Kao predsedavajući Montercok International-a, Statis je istakao da se veoma raduje “početku ovog novog poglavlja naše grupe i mnogim dostignućima kojima ćemo težiti u narednim godinama”.

“Uvjeren sam da je pred nama svijetla budućnost i zajedno uspijevamo”, poručio je Statis, prenose crnogorski portali.

Direktor Alpha Dhabi Holdinga Hamad Salem Al Ameri, kazao je da širenje te kompanije potvrđuje ambiciju da okupe portfelj vodećih luksuznih i lajfstajl brendova.

“Uzbuđeni smo što ćemo na ovaj put krenuti sa Monterockom”, rekao je on, prenosi portal Gulf News.