Žarko Radulović, Splendid, Montenegro Stars Hotel Grupa

Radulović: Najave obećavaju dobru turističku sezonu ove godine

Podijeli

Ova godina, što se tiče najava turista, obećava i ako se ne desi neki od globalnih ili unutrašnjih potresa imaćemo dobru sezonu. Međutim, kako je Pobjedi kazao predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotelske kompanije Montenegro stars Žarko Radulović imali bismo ih i više da imamo dovoljno avio-linija.

Zbog nedostatka avio-linija gubimo milione i potrebno je, kako naglašava, da država ispravi greške prethodnika – da ojača Air Montenegro ili da privuče neku privatnu avio-kompaniju.

“Sve bi to bilo još bolje da imamo nacionalnu avio-kompaniju. Zapravo, zvanično je imamo, ali ne i suštinski. Da razjasnimo – niko nema ništa protiv Air Montenegra, naprotiv, želimo da uspije – valjda je jasno da je njihov uspjeh naš uspjeh jer mi smo to iskusili odlično sa Montenegro Airlinesom i odlično znamo koliko privredi znači jaka avio-kompanija. Imali smo sezonu od 250 do 260 dana, a sada smo pali na 140-150, dakle 10 i više dana smo izgubili, a to je više od tri mjeseca efektivne sezone”, poručuje Radulović.

Kako ističe ,,taj ko je ukidanjem Montenegro Airlinesa ukinuo 500 ili 600 hiljada putnika koliko ih je doveo u posljednjoj godini prije korone – napravio je nemjerljivu štetu“.

“Da se to više ne bi ponavljalo, taj primjer uvijek treba da imamo na umu kao opomenu koliko je lako nešto srušiti, a koliko teško nešto stvoriti. I da isključimo političke kalkulacije u biznisu. Iznad svega da odgovorno upravljanje novcem građana nije politički hir već obaveza da se građanima polažu računi, a moraće da ih polože naročito za ovaj period kad smo duboko potonuli”, poručuje Radulović.

Radulović najavljuje još jedan projekat na sjeveru, pored Montisa u Kolašinu, i to u Plavu.

“Ima još jedan hotel na sjeveru koji samo što nije počeo da se gradi – hotel u Plavu. Manji je u odnosu na Montis, koji je veličine Splendid rizorta i koji će na sjeveru definitivno biti najveći hotel rangiran sa pet zvjezdica. Hotel koji ćemo graditi u Plavu će, siguran sam, biti lokomotiva daljeg razvoja Gusinja i Plava – po mom mišljenju možda i najljepšeg dijela Crne Gore”, poručuje Radulović.

Ako ste propustili:

Montis Mountain Resort u Kolašinu: Najveći hotel sa pet zvjezdica na sjeveru Crne Gore