Žičara Kotor-Lovćen, Kotor Cable Car

U ponedjeljak startuje žičara Kotor – Lovćen: Objavljen red vožnje, prvo penjanje u 10 ujutro

Podijeli

U ponedjeljak, 14. avgusta, kako je i najavljeno, biće otvorena žičara Kotor – Lovćen.

Na zvaničnim kanalima Kotor Cable Car na društvenim mrežama objavljen je dnevni red vožnje za prvi mjesec, prema kome će prvo dnevno penjanje iz stanice Dub u ponedjeljak krenuti u 10.00, a od utorka u 9.00 sati.

Posljednje dnevno penjanje je u 20.30 a posljednji povratak sa stanice Kuk na Lovćenu određeno je za 21.00 sat.

Na stanici Kuk na Lovćenu je otvoren i kafe-restoran pod brendom “Forza QK”, gdje gosti mogu da odmore i uživaju u pogledu.

Cijene

Za vožnju žičarom u jednom smjeru za odrasle je potrebno izdvojiti 13 eura, dok je cijena povratne ulaznice 23 eura, ranije je saopšteno.

Cijene dječijih karata su značajno niže, pa vožnja žičarom u jednom smjeru košta 7 eura, odnosno 12 eura za oba smjera. Za djecu mlađu od dvije godine predviđena je gratis vožnja.

Povoljnosti su definisane i za osobe s invaliditetom, pa će cijena karte u jednom smjeru iznositi 7 eura, odnosno 12 eura za oba pravca.

Projekat Žičare „Kotor – Lovćen“ realizuje konzorcijum Novi Volvox – LEITNER na osnovu koncesionog ugovora koji je potpisan u decembru 2021. godine, nedugo zatim, 12. jula 2022. godine položen je i kamen temeljac.

Trasa Žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348m nadmorske visine. Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1200 putnika po satu, dok je vrijeme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk nepunih 11 minuta.

Ako ste propustili:

Objavljene cijene vožnje žičarom od Kotora do Lovćena: Povratna karta za odrasle 23 eura, za djecu 12

Comments are closed.