Auto-put do granice sa Crnom Gorom do 2027.

Podijeli

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović Momirović je izjavio je da nema opasnosti da bi Srbija mogla da zloupotrijebi softver e-fakture, koji je nedavno donirala Crnoj Gori kao i da će završiti auto-put do granice sa Crnom Gorom do 2027.

U sklopu dvodnevne posjete Crnoj Gori, Momirović se sastao sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem kao i delegacijom Privredne komore Crne Gore.

U intervju za televiziju Vijesti, ministar je obećao da će put do granice s Crnom Gorom biti gotov do 2027.

„Mi smo završili 130 kilometara ka Crnoj Gori, a u narednim mjesecima završavamo još 20. Radimo pripremne radove na dijelu od Požege do crnogorske granice. Mi ćemo do 2027. završiti put ka Crnoj Gori. Bilo je određenih odlaganja, ali mi tu radimo dva tunela od po tri kilometra. To su ubjedljivo najveći tuneli u našoj zemlji, zato i postoje određena odlaganja. Radi se svaki dan po 24 sata dnevno i vrlo brzo ćemo završiti. Da, bolje bi bilo da smo tri mjeseca ranije, biće tri mjeseca kasnije, ali najvažnije je da završimo auto-put ka Crnoj Gori. To je od zajedničkog interesa Srbije i Crne Gore“, kazao je Momirović.