Povratak Ryanaira: Nakon Zagreba, naredne sezone letovi od Podgorice i za Mančester

Podijeli

Nakon što je nedavno u prodaju pustio karte za letove između Zagreba i Podgorice, irski niskotarifni avioprevoznik Ryanair je najavio i povratak letova za britanski Mančester.

Letovi će se obavljati dvaput sedmično, ponedjeljkom i petkom, do kraja oktobra.

Ryanair je ranije najavio ukidanje letova za Barselonu, Zagreb i Mančester, zbog povećanja putničkih taksi na podgoričkom aerodromu. Ipak, pauza će trajati samo tokom zime, jer su karte za Zagreb dostupne već od 1. juna 2024, dok će prvi ljetnji let za Mančester biti 3. juna.

Na sajtu Ryanaira je dostupan i let do Mančestera i 1. i 5. aprila.

Letovi za Barselonu za narednu sezonu još nijesu objavljeni.

Prema sadašnjem rasporedu, Ryanair će letove između Podgorice i Mančestera održavati do kraja ljetnje sezone, odnosno, do kraja oktobra, baš kao i do Zagreba.

Najrpometniji niskotarifni prevoznik u Crnoj Gori

Ryanair je prošle godine bio najprometniji niskotarifni avio-prevoznik u Crnoj Gori sa 249.959 putnika na letovima za i iz Podgorice. Brojka predstavlja povećanje od preko 200% u odnosu na 2021. i povećanje od 30,8% u odnosu na pretpandemijsku 2019.

Njegov prosječni godišnji faktor popunjenosti kabine u Podgorici prošle godine iznosio je 82,3%. Prevoznik je tokom 2022. godine prevezao 32.576 putnika na liniji Charleroi, što je bila prva linija koju je pokrenuo za Crnu Goru još 2013. godine. Osim toga, primio je 28.745 putnika na liniji Zagreb, koja je počela 2021. godine. Letovi za Barselonu su uvedeni 2019.