Deutsche bank

Deutsche bank zatvara polovinu svoje poštanske divizije

Podijeli

Deutsche Bank planira da zatvori skoro polovinu svojih ekspozitura Postbank do sredine 2026. kao odgovor na promjenjivu potražnju klijenata, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik njemačke banke.

Banka planira da smanji broj ekspozitura Postbanke na oko 300 sa sadašnjih 550, precizirao je portparol.

Novi šef privatnog bankarstva Deutsche Bank, Klaudio de Sanktis, prvi je rekao za Financial Times (FT) o zatvaranju u intervjuu ranije u ponedjeljak.

On je za FT rekao da će filijale banke pod brendom Deutsche takođe biti smanjene, ne dajući više detalja.

Deutsche je započeo akviziciju Postbanke, sa milionima klijenata i dubokim korijenima u poštanskom sistemu zemlje, 2008. godine tokom globalne finansijske krize, ali se godinama borio da je integriše, podsjetio je Reuters.

Glavni njemački finansijski regulator imenovao je supervizora Deutsche Banke ranije ovog mjeseca kako bi nadgledao kako zajmodavac rješava probleme s korisničkim uslugama, nakon što je integracija ogranka Postbank dovela do toga da se klijenti žale da su im zaključani računi i da ne mogu doći do korisničkih centara.

Smanjenje je dio odgovora banke na porast potražnje u poslovanju sa stanovništvom za više digitalnih ponuda, rekao je portparol, s ciljem da se Postbank u srednjem roku transformiše u banku koja je “prva mobilna”.

Oko 100 lokacija nudiće klijentima savjetovanje na licu mjesta u novom formatu ekspoziture koji je fokusiran isključivo na bankarske usluge, a poštanske i paketne usluge nastaviće se na oko 200 lokacija, navodi portparol.

“O svim mjerama će se uskoro pregovarati sa nadležnim predstavnicima zaposlenih. U tim razgovorima će se utvrditi i konačni brojevi zaposlenih i lokacije”, dodao je portparol.