The Capital Plaza Podgorica, Business building

49 crnogorskih kompanija među 1.000 brzorastućih u regionu, evo ko je u Top 10

Podijeli

Među TOP 1.000 kompanija u Adria regionu najviše je kompanija iz Srbije (306), potom iz Hrvatske (299) i Slovenije (223), a najmanje iz Crne Gore (49). Zbir prihoda ovih hiljadu rangiranih kompanija u prošloj godini iznosio je 12,9 milijardi eura.

U top 10 crnogorskih najbrže rastućih kompanija, prema ovom rangiranju, su Kompas Montenegro Budva, Data Design Podgorica, Portonovi Resort Management Herceg Novi, La Perla Hospitality Tivat, D Inženjering Budva, Carine Podgorica, Imperio Holding Limited Herceg Novi, Luka Kotor, Recreatours Čanj, B&B Group Podgorica. Cijelu listu pogledajte na sajtu projekta.

Ekspanzija kupovine nekretnina dovela je do toga da je među vodećim djelatnostima prema Složenoj godišnjoj stopi rasta (CAGR%) u Adria regiji, ali skoro i u svim zemljama pojedinačno izgradnja stambenih i nestambenih zgrada, prenijele su Poslovne novine.

„Mnogo je onih koji smatraju da je kupovina nekretnina najbolji način da se zaštite od inflacije. Tako je građevina uzela primat brzog rasta nad nekada vodećim djelatnostima drumskog prevoza i računarskog programiranja“, dodaje se u tekstu.

Najnoviji poredak brzorastućih kompanija u ADRIA Regiji našao se po prvi put na online platformi koju su plasirale Poslovne novine.

Kriterijum: Rast prihoda u posljednje tri godine

Sveobuhvatan spisak koji sadrži po 1.000 kompanija iz svake zemlje uključujući i posebno za Adria regiju temelji se na rastu prihoda kompanija u posljednje tri godine i preciznom rangiranju uz poštivanje međunarodnih standarda.

Kompanije su kategorisane po djelatnostima, a rangirane prema Složenoj godišnjoj stopi rasta (CAGR).

Prateći svjetske trendove, a nakon sedam godina uspješne realizacije u BiH projekt „Brzorastuće kompanije“ prerastao je granice i u skladu sa tim na regionalnom nivou biće prepoznatljiv pod nazivom „Fastest Growing Companies ADRIA 1.000“.