Prva javna ponuda akcija od 2018: ProfitApp izašao na Montenegroberzu

Podijeli

Montenegroberza je dočekala prvu javnu ponudu emisije akcija od uvođenja novog Zakona o tržištu kapitala u 2018.

Montenegroberza je objavila javnu ponudu za akcije crnogorskog preduzeća ProfitApp International AD, koje se skoro pridružilo regulisanom tržištu, sa ambicijom da finansira svoje razvojne projekte, saopšteno je iz ove kompanije.

Analiza finansijskih pokazatelja i sigurnosnih stopa, uz ključne informacije iz Prospekta koji je odobrila Komisija za tržište kapitala, pokazuje kontinuirani rast osnovnih poslovnih parametara preduzeća, koje je zbog toga ocijenjeno izuzetno visokom finansijskom ocjenom.

Javna ponuda akcija za anonimne kupce obuhvata 1.225.113,84 €, akcija sa nominalnom vrijednošću od 18,18 € po akciji.

ProfitApp International je od Ministarstva Prosvjete, nauke i inovacija prepoznat kao inovativni projekat, što mu omogućava pristup podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija. Definisane subvencije su usmjerene i ka crnogorskim firmama koje posluju profitabilno i uredno izmiruju svoje poreske obaveze.

Da li će ova ponuda akcija signalizirati povratak prakse javnih ponuda, odnosno emisija dostupnih svima za kupovinu, tek treba vidjeti. Ipak, ovo predstavlja obećavajuću vijest za sve potencijalne ulagače zainteresovane za crnogorsku ekonomiju.