Tivatski restoran Prova prodat za 2,4 miliona eura

Podijeli

Kompanija Primorje Hotels & Restaurants iz Tivta prodala je svoj najnoviji objekat – atraktivni restoran Prova.

Vijesti nezvanično javljaju da je novi vlasnik tog restorana na tivatskoj rivi australijski biznismen libanskog porijekla Romi Havat koji je za jedan od najluksuznijih i najautentičnijih ugostiteljskih objekata platio 2,4 miliona eura.

Primopredaja objekta trebalo bi da se obavi početkom oktobra.

Prova ima pet zvjetdica i otvorena je prije sedam godina. Dosadašnji vlasnik je u izgradnju i opremanje navodno uložio oko milion eura. Restoran je površine 570 kvadratnih metara i ukupnog kapaciteta od 400 gostiju. Nalazi se na Šetalištu kapetana Iva Visina u centru Tivta, na atraktivnoj lokaciji pored mora.

Neobičnim izgledom koji podsjeća na pramac jedrenjaka, restoran je ubrzo postao svojevrstan landmark Tivta.

Vizuelno izuzetno atraktivnu građevinu dizajnirala je poznata italijanska arhitektica Elena Bruza Paskve, iz Varezea.

“Vidimo Provu kao landmark i učinićemo sve da i grad ima međunarodni prizvuk. Unijećemo novu energiju lokaciji na kojoj ćemo stalno imati gostovanja stranih bendova i poboljšati kvalitet života u Tivtu kada je riječ o zabavi. Želimo da ovu destinaciju predstavimo svjetski poznatim imenima”, kazao je Havat Vijestima.

Havat (lijevo)

Vijesti pišu da je Havat već neko vrijeme prisutan u Crnoj Gori kao investitor, jer je vlasnik libanskih restorana Byblos u Tivtu i Podgorici, ali i kompanije Discover Montenegro, stacionirane u tivatskom nautičkom centru Porto Montenegro. Kompanija se bavi pružanjem raznih vrsta usluga u elitnom turizmu i čarteru jahti i vazduhoplova.

Havat je vlasnik i firme Airways Scenic & Charter, koja se bavi iznajmljivanjem helikoptera i aviona kao i pružanjem usluga u panoramskim i čarter letovima u Crnoj Gori.

On je u Podgorici osnovao i crnogorsku podružnicu svoje multinacionalne kompanije Airways Aviation, koja se bavi školovanjem profesionalnih pilota  civilnog vazduhoplovstva, u skladu s evropskim EASA standardima.

Škola trenutno, pored ostalih klijenata, za račun Vlade Libije obučava 70 kandidata iz te sjevernoafričke države.

Havat u svom vlasništvu ima i luksuznu megajahtu – jedrenjak Riana, digačke 42 metra čija je matična luka Porto Montenegro, gdje ovaj biznismen posjeduje i stan.