Luka Bar prepolovila neto dobit

Podijeli

Na sajtu Montenegroberze sa zakašnjenjem je objavljen polugodišnji izvještaj o poslovanju Luke Bar prema kojem je ostvarena neto dobit u iznosu od 319,6 hiljada eura, ili upola manje u odnosu na uporedni period prošle godine kada je iznosio 603.808 eura.

To je posljednji finansijski izvještaj koji je potpisao bivši izvršni direktor Slobo Pajović. Iz izvještaja se vidi da menadžment nije štedio novac i da su značajno povećani troškovi.

Do povećanja rashoda je došlo, kako Vijesti saznaju nezvanično, uoči i nakon propale privatizacije kada je direktor Pajović dozvolio povećanje zarada u kompaniji ukupno za oko pola miliona na polugodišnjem nivou, ali i otpisivanje starih nenaplativih potražavnja, takođe, u približno sličnom iznosu.

Poslovni prihodi Luke Bar tokom šest mjeseci ove godine porasli su u odnosu na uporedni period prošle godine sa 4,39 na 5,55 miliona eura, a poslovni rashodi sa 3,75 na 4,95 miliona eura.

Troškovi zarada i ostalih naknada porasli su sa 1,44 na 1,96 miliona eura, a ostali poslovni rashodi sa 1,11 na 1,68 miliona eura.