Elmir Bektašević jedini ponuđač za Bjelasicu Rada, traži kredit od države za kupovinu

Podijeli

Na oglas za prodaju imovine bjelopoljske Bjelasice Rade u stečaju dostavljena je jedna ponuda, saopšteno je iz Privrednog suda.

– Za kupovinu cjelokupne imovine po početnoj cijeni od 2,55 miliona eura dostavljena je ponuda Elmira Bektaševića iz Bijelog Polja – kaže se u saopštenju Privrednog suda.

U ponudi je navedeno da je uslovljena dobijanjem koncesije za izvorišne vode, da ponuđač nema novca, ali da namjerava da traži kredit od institucija države.

Dodaje se i da ponuđač nije dostavio dokaz o uplati depozita od pet odsto tražene cijene. Stečajni upravnik će se o ponudi izjasniti u roku od osam dana.

Ovim se oglasom prodaje objekat fabrike za flaširanje vode površine tri hiljade kvadrata za 1,1 milion, mašine, oprema i vozila za 857 hiljada i cjevovod od Lješnica dužine sedam kilometara za 84 hiljade eura.

Zemljište u Lješnici površine dvije hiljade kvadrata prodaje se za 5,4 hiljada eura, zemljište u krugu fabrike za 246 hiljada, a u krugu stare pekare za 209 hiljada eura.

Stečaj je, podsjeća Pobjeda, u Bjelasici Radi pokrenut u maju ove godine na zahtjev radnika, koji nijesu primali zarade. Stečajna uprava priznala je potraživanja od 1,7 miliona eura, a kao neosnovane odbila 1,8 miliona.

Najviše priznato pojedinačno potraživanje je Poreske uprave od milion eura, a ovoj instituciji pripada i 1,8 miliona eura nepriznatog potraživanja.

Stečajna uprava nije priznala ni 690 hiljada eura potraživanja kompanijskog sindikata.