Lidl traži hiljadu radnika u Srbiji

Iz prodavnice Lidl (N1)

Kompanija Lidl, koja će otvoriti više prodavnica u nekoliko gradova u Srbiji, najavila da će u martu objaviti konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca.

„Otvaranjem prodavnica Lidla tržište Srbije će dobiti prvi savremeni diskontni lanac. U toku su temeljne pripreme u svim segmentima poslovanja, a dio toga je i zapošljavanje novih radnika“, kazala je rukovoditeljka korporativnih komunikacija Lidla u Srbiji Martina Petrović.

Ona je navela da je trenutno otvoren konkurs za nove radnike u Logističkom centru Lidla u Novoj Pazovi i da se očekuje da će najviše kandidata biti iz tog mjesta.

„Najmasovniji talas zapošljavanja očekuje nas u martu, kada ćemo otvoriti konkurs za prodavce u maloprodaji u velikom broju gradova širom zemlje. Na tom konkursu zaposlićemo više od 1.000 ljudi“, kazala je Petrovićeva.

Do sada je Lidl u Srbiji zaposlio više od 400 ljudi, uglavnom na korporativnim funkcijama, pa u kompaniji ima i IT stručnjaka, marketinških eksperata, nabavljača, računovođa… Prema riječima Martine Petrović, očekuju se motivisani kandidati koji dijele vrijednosti kompanije: efikasnost, dinamičnost, srdačnost, sigurnost i pravednost.

„Ove vrijednosti karakterišu i naš proces selekcije – jednostavan je, efikasan i transparentan, dajemo povratnu informaciju i nudimo dobru radnu atmosferu u stabilnoj internacionalnoj kompaniji“, kazala je Petrovićeva.

Ona napominje da, zbog velikog interesovanja i očekivanog velikog broja prijava, proces selekcije za poziciju prodavca može duže trajati.

Lidl, kako je istakla, imajući u vidu iskustvo na više od 30 tržišta na kojima posluje, nudi konkurentne radne uslove i jedinstven pristup zaposlenima, u pogledu obuke, beneficija i okruženja.

Ona je istakla da je namjera Lidla da kupcima u Srbiji ponudi najbolji odnos cijene i kvaliteta, po čemu je taj trgovinski lanac prepoznat u svijetu.

„Za to su neophodne temeljne pripreme: odabrati prave lokacije, izgraditi prodavnice, pripremiti logistički centar, odabrati asortiman, snabdjeti prodavnice robom… Ovo je kompleksan zadatak u kome je potrebno uskladiti veliki broj procesa. Da bismo to što bolje uradili, većina naših zaposlenih prošla je višemjesečnu plaćenu obuku u inostranstvu, gdje su radili na zadacima koji ih ovdje očekuju. Vjerujemo da imamo spremne i prave ljude i radujemo se proširenju tima, sa kojim ćemo otvoriti Lidl u Srbiji“, rekla je Petrovićeva.

februar 14, 2018 at 3:02 pm