Određene cijene taksija u Budvi: Start najviše euro, kilometar 1,8 eura

Podijeli

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović donio je odluku o cijenama usluga u taksi prevozu, koja će na snagu stupiti 1. jula.

U okviru svake tarife određuju se minimalna i maksimalna cijena za svaku pojedinačnu uslugu. Usluge koje podliježu tarifiranju su start vožnje, vožnja po pređenom kilometru, čekanje po jednom času, dolazak na adresu i prevoz po komadu prtljaga.


Minimalna cijena starta vožnje je 50 centi, a maksimalna je euro. Minimalna cijena vožnje po pređenom kilometru je 70 centi, a maksimalna 1,8 eura.

Minimalna cijena čekanja na vožnju iznosi šest eura čas, a maksimalna 12 eura čas. Cijena dolaska na adresu, kao i prevoza prtljaga se ne tarifira. Vozač može, na zahtjev putnika, ugovoriti slobodnu cijenu za unaprijed utvrđenu relaciju.

Sekretar Sekretarijata za privredu, Marko Marković, kazao je da je u taksi prevozu neophodno uvesti red, naročito jer se bliži ljetnja turistička sezona. Ističe da je odluka donijeta po hitnom postupku, jer sjednica lokalne skupštine nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Odluka o cijenama usluga u auto-taksi prevozu na teritoriji i sa teritorije opštine Budva predviđa tri tarife dnevnu od šest do 22 sata, noćnu od 22 časa do šest ujutro i cijenu prevoza za ugovorenu slobodnu vožnju.

“Slobodna vožnja se može ugovoriti na zahtjev putnika za unaprijed određenu relaciju i cijena prevoza ne može biti nepovoljnija od važeće tarife taksi prevoznika”, stoji u odluci, pišu Dnevne novine.