Savjet za uspjeh vlasnika VOLI-ja: Organizujte se umjesto što eksperimentišete

Podijeli

Vrijeme iza nas, pogotovo u posljednjih pet godina, pokazalo je da je budućnost u dobro organizovanim kompanijama koje poslu pristupaju isključivo sistemiski – nema više prostora za preveliko eksperimentisanje, ali se moramo prilagođavati okolnostima, smatra predsjednik najvećeg trgovca u Crnoj Gori, kompanije VOLI, Dragan Bokan.

On je crnogorskim privrednicima poslao poruku da ne mogu poslovati kao prije 10 godina, već da se moraju mijenjati.

Bokan je u izjavi Info birou tokom regionalne ekonomske konferencije u Budvi kazao da je u Crnoj Gori 2jako dobar ambijent za poslovanje”.

“Crna Gora je moj dom i šaljem sa ovog mjesta poruku da je u Crnoj Gori jako dobar ambijent za poslovanje i da ovdje vrijedi trošiti i znanje i sredstva i energiju. Što se tiče kompanije “Voli” mi smo ovdje lideri i imamo rast 14 odsto”, kazao je Bokan na budvanskoj Konferenciji o ekonomiji.

Kada, analiziramo period iza nas, Bokan to dijeli na period prije i nakon sticanja nezavisnosti.

“Od 2006. godine je sve manje uspješnih kompanija koje posluju i u regionu. Kada je Crna Gora u pitanju to je svedeno na svega par desetina privrednih društava- Što se tiče discipline poslovanja mi u kompaniji “Voli” to dijelimo na prije i poslije ulaska EBRD-a u vlasničku strukturu 2015.godine”, objasnio je Bokan.

Prema njegovim riječima, to je jedna od poruka koju bi poslao sa budvanskog skupa, kojim je zadovoljan.

“Utisak o konferenciji je jako pozitivan. Bilo je 850 učesnika, pa je iz godine u godinu ovo je sve bolja konferencija. U pitanju je osma konferencija i jako je bitno da dovedemo što više privrednika iz inostranstva, i jako je važno prezentovati sve projekte koji se mogu realizovati u Crnoj Gori, naveo je Bokan.

Predjednik kompanije VOLI je dodao da je bitno nastaviti komunikaciju, iako nijesmo uspjeli sa umrežavanjem.

“Svjesni smo da je konkurencija sve jača i da moramo i da moramo biti spremni za naredne godine. Ako je u kojoj branši ostao neki vremenski period za dolazak jake konkurencije, onda je bolje da to vrijeme iskoristimo da obezbijedimo održivost naših domaćih kompanija, zaključio je Bokan.