[INFOGRAFIKA] London je glavni grad Airbnb-a

Podijeli

London se može pohvaliti podatkom da je glavni Airbnb grad na svijetu jer na toj platformi ima 59.302 aktivna smještaja s prosječnom cijenom noćenja od 184 američka dolara.

Ogromna je to brojka, posebno ako se vidi da je jedan Njujork na 35.083 smještajna kapaciteta i prosječnom cijenom noćenja od 186 dolara, javlja Ictbusiness.info.

Ali, ima to i svoje zašto… Airbnb je podložan kritikama od strane vlasnika hotela, hostela, apartmana i drugih smještajnih kapaciteta koji se nalaze na otvorenom tržištu te moraju plaćati naknade i poreze u skladu s činjenicom da su registrovani kao objekti za smještaj gostiju.

Uz to, Airbnb se kritikuje i da podiže cijene stanova i kuća u gradovima jer se ljudima više isplati iznajmljivati ih. Sve to ima smisla, no pozitivnih strana ne nedostaje.

Na Airbnb se može pronaći smještaj u praktički bilo kojem gradu na svijetu i sve to kroz nekoliko poteza prstom, bez komplikacija.

Kada su prije deset godina Brajan Čeki, Džo Gebija i Nejtan Blečarcik krenuli online sa svojom web stranicom Airbedandbreakfast.com, sigurno nijesu ni sanjali da će im u 2018. posao vrijedjeti oko 30 milijardi dolara, zaključuje sajt.