Lufthansa tužila putnika jer je propustio let

Podijeli

Lufthansa je tužila putnika koji se nije pojavio na letu za posljednju dionicu svog putovanja koje je rezervisao i platio.

Kako javlja CNN, radi se o praksi koju koriste neki putnici kako bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presjedaju na nekoj lokaciji ne nastavljaju put do finalne destinacije jer im je tako put jeftiniji.

Na primjer, neko ko leti iz Njujorka do San Franciska može kupiti jeftiniju kartu od Njujorka do Lejk Tahoa s presjedanjem u San Franciscu. Jednom kada stigne u San Francisko jednostavno ne nastavi svoj put, odnosno ne pojavi se na letu od San Franciska do Lejka Tahoa.

Lufthansa je tako tužila putnika koji je kupio karte za povratni let iz Osla za Sijetl, s presjedanjem u Frankfurtu. Putnik se pojavio na svim letovima, ali nije se pojavio na povratnom letu iz Frankfurta za Oslo. Umjesto toga, bukirao je drugi Lufthansin let od Frankfurta do Berlina.

Lufthansa je putnika tužila zbog kršenja pravila i uslova kompanije i traže od njega 2.112 eura kompenzacije.

Berlinski sud odbacio je tužbu, ali je portparol Lufthanse za CNN potvrdio da je kompanija već uložila žalbu, prenosi Index.