hotel, hotelska soba, hotel room

Podgoričanin u Kolašinu otvara hotel s 5 zvjezdica

Podijeli

Podgoričanin Mato Radovanović gradiće u Kolašinu hotel sa pet zvjezdica ukupne bruto površine 2,61 hiljadu kvadrata.

Pobjeda piše da je na idejno rješenje tog objekta saglasnost dao vršilac dužnosti Glavnog državnog arhitekte, Dušan Vuksanović.

Objekat je projektovala podgorička firma A-tim studio, čiji osnivači su Željko Ratić i Marko Katnić, koji je i izvršni direktor tog preduzeća.

Objekat će se nalaziti na urbanističkim parcelama u okviru Detaljnog urbanističkog plana Centar. Površina jedne parcele iznosi 165,36 kvadratnih metara, a druge 326,96 kvadrata.

Taj hotel visoke kategorije imaće podrum, prizemlje, četiri sprata i potkrovlje.

“U skladu sa planiranom namjenom objekta i Pravilnikom o vrstama minimalno-tehničkim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata biće obezbijeđeno sedam garažnih parking mjesta, što zadovoljava propis da se obezbijedi parking mjesto za 20 odsto smještajnih jedinica”, navodi se u tehničkom opisu idejnog rješenja.

Pristup podrumskoj etaži biće omogućen upotrebom autolifta kojem se pristupa u nivou saobraćajnice. Hotel će posjedovati 34 smještajne jedinice.

Na spatovima su predviđene smještajne jedinice, kombinacija soba i apartmana, dok su u nivou potkrovlja planirana dva apartmana koja su povezana stepeništem sa tavanskim prostorom.

U preostalom dijelu potkrovlja predviđen je spa centar koji će takođe stepeništem biti povezan sa tavanskim prostorom u kom su dodatni sadržaji. U podrumu će se nalaziti servisne prostorije i garaža, u prizemlju recepcija i restoran.

Na svakom od četiri sprata nalaziće se po sedam soba i jedan apartman.

U tehničkom opisu idejnog rješenja se navodi da je objekat projektovan tako da se ne naruši ambijentalna cjelina područja.

Volumeni objekta su projektovani sa ciljem postizanja homogene slike naselja i grada, u skladu sa ambijentalnim vrijednostima podneblja.