EBRD nagrađuje najbolju fotografiju regiona: Pravo učešća imaju i crnogorski fotografi

Podijeli

Zapadni Balkan je jedna od najljepših regija u kojima Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dJeluje, a Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija su pune iznenađenja.

Nikola Tesla, pronalazač i matematičar, je bio Srbin (rođen u Austrijskom carstvu, na teritoriji današnje Hrvatske), a Majka Tereza (ili Marija Tereza Bojaxhiu), misionarka koja je dobila Nobelovu nagradu, rođena je u sadašnjoj Sjevernoj Makedoniji.

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine i domaćin ovogodišnjeg godišnjeg sastanka EBRD-a i poslovnog foruma, je jedan od prvih gradova koji su imali tramvaj.

Lord Byron je pohvalio albanske haljine u pismima svojoj majci. Najstarije drvo u Evropi – Stara Maslina – raste u Baru u Crnoj Gori i ima više od 2000 godina.

EBRD zato poziva one koji dijele strast prema zapadnom Balkanu i vole fotografiju, da njima i svijetu, pokažete šta to Zapadni Balkan čini tako posebnim.

“Objavite svoje slike na Instagramu ili Facebooku, tako što ćete ih označiti s @EBRD_official i @EBRDhq, koristeći hashtag #EBRDwb. Pravo učešća imaju sve osobe starije od 18 godina. Neophodno je da imate odobrenje da koristite fotografije”, saopštio je EBRD.

Objavite svoje fotografije s kratkim opisom prikazane zemlje a EBRD će odabrati šest najboljih fotografija do 25. aprila. Fotografije će biti izložene na mjestu održavanja godišnjeg sastanka, a biće predstavljene potencijalnoj publici od preko 2.000 gostiju.

Fotografija koja privuče najveći broj korisnika na obe platforme pobijediće na takmičenju.

Ime pobjednika koji će osvojiti nagradu u Amazon bonovima (ili jednakovrijedno) od 100 britanskih funti, biće objavljeno 7. maja.