Slovenska plaža dobija prvi hotel s 5 zvjezdica: Gradnja “Falconsa” koštaće 35 miliona eura

Podijeli

Izgradnja “Falconsa”, prvog hotela sa pet zvjezdica na Slovenskoj plaži u Budvi je u toku a investitor, podgorička kompanija S&I Invest u njega će uložiti oko 35 miliona eura.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) ranije je izdalo dozvolu za gradnju luksuznog hotela kompaniji vlasnika Sergeja Šćepanovića.

Grube građevinske radove izvodi podgorička kompanija Bemax a investitori tvrde da su već počeli pregovore sa nekoliko inostranih hotelskih lanaca, navodno zainteresovanih da upravljaju hotelom sa 250 soba.

Plan je da u hotelu bude zaposleno 200 radnika.

Hotel je ukupne bruto-građevinske površine 20.652 kvadrata, raspoređenih u tri višespratna bloka.

U građevinskoj dozvoli piše da se luksuzni kompleks sastoji od pet odvojenih funkcionalnih cjelina.

“Blok A je spratnosti prizemlje i sedam spratova, ukupne površine 3.080 kvadrata, blok B imaće devet spratova i površinu od 5.185, dok će blok C imati 13 spratova i površinu od 12.386 kvadrata. Sva tri bloka imaće podzemne garaže, tehničke i servisne prostore smještene u dvije podzemne etaže, dok će poseban dio biti magacinski prostor. Ukupna površina podzemnih etaža je 9.226 kvadrata“, navodi se u dokumentu.

Planom je predviđeno je da u prizemlju bude mnoštvo elitnih lokala, a osim nekoliko restorana, gostima će na raspolaganju biti i kongresni centar sa tri velike sale.

Bemax je objavio i najsvježiji video s gradilišta “Falconsa”: