Kostić prodao hotel u Beogradu hrvatskoj firmi

Podijeli

Pulska kompanija Arena Hospitality Group objavila je sklapanje okvirnog sporazuma za preuzimanje hotela sa četiri zvjezdice u Beogradu “88 Rooms”, a vrijednost transakcije iznosi 47 miliona kuna (oko 6,3 miliona eura).

“Arena Hospitality Group, putem svog zavisnog društva Sugarhill Investments B.V., sklopilo je okvirni ugovor s MK Aviation Services za sticanje hotela ’88 Rooms’, hotela s četiri zvjezdice u Beogradu. Dovršetak ove transakcije podložan je izvršenju određenih koraka i ispunjenju određenih uslova”, navodi se u saopštenju pulskog hotelijera, prenose hrvatski mediji.

MK Aviation Services je u vlasništvu Miodraga Kostića, srpskog ‘kralja šećera’ i jednog od najbogatijih preduzetnika u regionu.

Nakon biznisa sa šećerom, Kostić se proširio i na hotele, vlasnik je i aerodroma Portorož u Sloveniji, a igra zapaženu ulogu i u bankarskom sektoru.

Iz Arene navode da je ’88 Rooms’ moderan hotel, smješten na odličnoj lokaciji u Takovskoj ulici, u blizini poslovne zone.

Hotel, shodno imenu, raspolaže s 88 komfornih soba i apartmana uređenih po feng shui pravilima, a od ostalih sadržaja gostima je na raspolaganju bar, restoran, fitness dvorana, sobe za masažu te četiri sale za sastanke kapaciteta do 200 sudionika.

Arena Hospitality Group tom akvizicijom nastavlja širenje u inostranstvu, nakon već uhodanog biznis modela upravljanja sa sedam internacionalnih hotela u Berlinu, Nirnbergu, Kelnu i Budimpešti.

Predsjednik Uprave Arena Hospitality Group, Reuel Slonim, ističe kako grupa nastavlja širenje poslovanja na nova područja u velikim gradovima regiona centralne i istočne Evrope.

“Ulaskom na novo tržište i jačanjem portfelja hotela koji posluju tokom cijele godine omogućavamo dodatni rast vrijednosti grupe ujedno stvarajući dodatnu dugoročnu vrijednost za naše goste i naše dioničare. Ovakvim potezima ubrzano mijenjamo postojeće poslovanje visoke sezonalnosti i prerastamo u dinamičnu, međunarodnu hotelsku grupaciju s cjelogodišnjim poslovanjem”, naglasio je Slonim.

Očekuje se da će uslovi potrebni za dovršetak transakcije biti ispunjeni do kraja ove godine, nakon čega će hotel ’88 Rooms’ postati dio porfelja Arena Hospitality Group i nastaviti poslovanje pod brendom ‘Arena Hotels&Apartments’ te pod novim imenom ‘Arena Hotel 88’.

Akvizicijom u Beogradu, Arena cjelokupni investicioni ciklus započet nakon javne ponude sredinom 2017. prebacuje iznad 500 miliona kuna, ili oko 67 miliona eura.