Gdje su sada: Pogledajte šta se dogodilo s Appleovim poznatim timom koji je lansirao prvi iPhone 2007. godine

Podijeli

Ako ste ikada posjedovali Mac računar, iPod, iPhone ili iPad, velika je vjerovatnoća da je jedan od ljudi na gornjoj fotografiji barem djelimično odgovoran za taj izum.

To su bili lideri u Appleu 2007. godine i nadgledali su neke od najvećih Appleovih hit proizvoda. Fotografija je snimljena odmah nakon što je kompanija predstavila svoj prvi iPhone prije 12 godina.

Appleova upravljačka ekipa od tada se drastično promijenila. U stvari, samo su dvojica njih sa ikoničnw fotografije – Fil ŠPiler na krajnjoj lijevoj strani i Edi Kju na krajnjem desnom dijelu – i dalje u komoaniji.

S obzirom na nedavni odlazak Džonija Ajva, Appleovog glavnog dizajnera u proteklih 20 godina, mislili smo da bi bilo zanimljivo pogledati unatrag i vidjeti što se dogodilo sa svima na ovoj fotografiji:

Fil Šiler je i dalje u Appleu. On je viši potpredsjednik za globalni marketing i vjerovatno ste ga vidjeli na jednom od Appleovih iPhone-ova.

Toni Fadel napustio je Apple krajem 2008. godine, navodeći “lične razloge”.

Džoni Ajv najavio je svoj odlazak iz Applea u junu 2019. godine.

Stiv Džobs umro je 5. oktobra 2011, od posljedica rijetkog oblika raka gušterače.

Skot Forstal napustio je Apple 2013. godine, nakon neuspjelog debija Appleove aplikacije kao dio iOS 6, krajem 2012. godine.

Edi Kju je i dalje u Appleu. Pokriva poziciju više potpredsjednika za internet softver i usluge.

Business Insider/Investitor.me