Coca-Cola HBC dovodi Costa Coffee na deset novih tržišta

Podijeli

Coca-Cola HBC, jedna od najvećih Coca-Colinih punionica na svijetu, planira da sljedeće godine uvede Costa Coffee na najmanje 10 od 28 tržišta, uključujući Bugarsku, Grčku, Mađarsku, Poljsku, Rumuniju, Rusiju i Švajcarsku.

Tako će, kako je saopšteno iz kompanije, pažnju preuzmjeriti na širok raspon potreba potrošača i kupaca na više prodajnih kanala i događanja, “u skladu s vizijom kompanije Coca-Cola HBC da postane partner kupcima i potrošačima dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici”.

„To je fantastična vijest koja će stvoriti pravu vrijednost za naše kupce i za nas”, rekao je Zoran Bogdanović, glavni izvršni direktor Coca-Cole HBC, prenosi SEEbiz.

„Uvrštavanjem jake robne marke kao što je Costa Coffee u našu ponudu osiguraće nam da zadovoljimo potrebe naših potrošača u raznovrsnijim prilikama, da se još više povežemo sa svojim kupcima u svim prodajnim kanalima i ojačamo svoju sposobnost da usmjerimo pažnju na svaki trenutak pijenja tokom dana. Naša dobro uspostavljena infrastruktura, procesi i sposobnosti oko kave daju nam sve što je potrebno da punom snagom i entuzijazmom iskoristimo ovu uzbudljivu prigodu”, dodao je Bogdanović.

Kafa je jedan od najunosnijih i najbrže rastućih izvora prihoda i profita u području komercijalnih pića. Riječ je o kategoriji od više milijarda dolara na 28 tržišta Coca-Cola HBC-a i predviđa se rast od 4 % godišnje.

Kompanija The Coca-Cola Company je u januaru 2019. kupila Costa Coffee i ubrzala poslovanje fokusirajući se na širenje prodaje u automatima i prodaje gotovih napitaka.

Costa Coffee vodeća je kompanija za prodaju napitaka od kafe u Velikoj Britaniji, izrazito prisutna u Evropi, azijsko-pacifičkoj regiji, Bliskom istoku i Africi.

„Drago nam je što sarađujemo s Coca-Cola HBC-om kako bismo svoju odličnu kafu donijeli većem broju potrošača”, rekla je Dženifer Man, predsjednica kompanije Global Ventures, za firmu The Coca-Cola Company.

„Ovaj novi sporazum još je jedan primjer kako Costa Coffee pomaže Coca-Coli da postane kompanija koja nudi napitke za svaku prigodu”, dodala je.