CV Ilona Maska dokaz je da ni Vaš ne treba da bude duži od jedne stranice

Podijeli

Vjerovatno ste mnogo puta čuli ili pročitali savjete kako pravilno predstaviti svoje radno iskustvo i vještine da biste privukli pažnju potencijalnog poslodavca.

Najčešći savjet je da vaša biografija (CV) ne bude predugačka. Ako se pitate kako je moguće na kratak i jezgrovit način uspješno predstaviti sva svoja postignuća i vještine, online kompanija Novorésumé donosi primjer CV-a Ilona Maska.

Novorésumé, specijalizovani servis za izradu biografija, na primjeru poznatog biznismena dokazala je i da u slučaju kvaliteta CV-a takođe vrijedi pravilo „manje je više“. Na primjeru Ilona Maska, svjetski poznatog inovatora, multimilionera i vlasnika Tesle i SpaceX-a, Novorésumé je želio da pokaže da “čak i vrlo uspješna karijera poput njegove može biti predstavljena u samo jednoj stranici”, izjavio je jedan od osnivača firme Andrei Kurtuy za Business Insider, prenosi Poslovni plus.

Vještine i kompetencije prikazane su sistemom ocjenjivanja od četiri nivoa, no nijesu sve njegove vještine dobile maksimalnu ocjenu.

Jedna od njegovih vještina je „mikromenadžment“. Mask je poznat po visokim standardima i jednom se čak poigrao s riječima izjavivši za sebe da je „nano-manager“, odnosno da voli kontrolu više i od mikromenadžera.

Sljedeći put kada budete pisali biografiju, možda nije loše podsjetiti se da s dobrim dizajnom možete imati vrlo jednostavan, a opet efektan CV.

Pogledajte kako izgleda Maskova biografija: