Britanski milijarder traži nove radnike u komšiluku: Planira širenje biznisa na cijeli Balkan

Podijeli

Kompanija Virgin Pulse Bosnia, u vlasništvu britanskog milijardera Ričarda Bransona, širi kapacitete.

Kompanija je objavila da će udvostručiti svoj radni prostor u Tuzli na 2.300 metara kvadratih, te da će zaposliti još 15+ softverskih inženjera.

Proizvod Virgin Pulsea predstavlja jedinstvenu i inovativnu digitalnu platformu koju koriste kompanije i korporacije iz raznih industrija u cilju promovisanja zdravih životnih navika među svojim zaposlenima, prenosi Manager.ba.

Platforma koja je koncipirana i razvijana u Tuzli se koristi širom svijeta, a među klijentima se nalazi i 10 posto kompanija sa liste Fortune 500 najuspješnijih globalnih kompanija.

Koristeći njihov proizvod, zaposleni se ohrabruju i nagrađuju za vođenje zdravog životnog stila, što podrazumijeva uvođenje fizičkih aktivnosti u dnevnu rutinu, usvajanje zdravih navika u ishrani i održavanje kvalitetne društvene interakcije među kolegama.

Iz Virgin Pulsea su ranije kazali da namjeravaju u narednih nekoliko godina da budu jedna od vodećih kompanija u IT sektoru, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u cijelom regionu.

Branson je ranije preuzeo tuzlansku firmu Piksel Interactive koja je zapošljavala oko 100 mladih i obrazovanih ljudi, i koja je time postala dio Virgin grupacije, pa je promijenila ime u Virgin Pulse Bosnia.

Branson (69), sa bogatstvom od skoro 4 milijarde dolara, nalazi se na 478. mjestu najbogatijih ljudi na Forbesovoj listi za 2019. godinu.