Podgorica sve zanimljivija biznis turistima

Podijeli

Za prvih šest mjeseci Podgoricu je posjetilo više od 75.000 turista, a ostvareno je oko 130.000 noćenja, što je oko 15 odsto više u odnosu na uporedni period prošle godine, kazali su iz Turističke organizacije Podgorice.

“Zadovoljstvo je istaći da Podgorica postaje dopadljiv i u turističkom smislu, kao glavni grad države kojoj je turizam glavna ekonomska snaga i strateško opredjeljenje. Ona se posmatra sa aspekta glavnog grada koji nema izraženu sezonalnost, koji je dinamičan tokom čitave godine, otvoren za sve posjetioce u duhu crnogorske tradicionalne dobrodošlice i gostoljubivosti. Svakako da je njegova profilacija MICE (kongresni turizam) destinacija, a dominantan profil posjetilaca su upravo biznis turisti, po čemu Podgorica sve više postaje prepoznatljiva”, rekli su za Pobjedu iz lokalne turističke organizacije.

Oni očekuju da rezultati za jul i avgust budu nastavak trenda rasta posjete.

Prema podacima Monstata, u junu ove godine glavni grad je posjetilo 18.653 turista (8,83 odsto više u odnosu na isti period prošle godine), dok je ostvareno 31.273 noćenja, odnosno 17,37 procenata više u odnosu na uporedni period.

Iz Turističke organizacije ističu da evidentan rast broja noćenja govori u prilog tome da se turisti sve duže zadržavaju u našem gradu, te da Podgorica postaje sve sadržajnija turistička destinacija.