Šta sve ima Donald Tramp

Podijeli

Američki predsjednik Donald Tramp trenutno je najbogatiji kandidat i za naredne američke izbore koji se održavaju iduće godine, s bogatstvom procijenjenim na 3,1 milijardu dolara.

Osim njega, za sada je u utrci samo još jedan milijarder Tom Steyer, sa imovinom od 1,6 milijardi. Ostali kandidati uglavno su milioneri, prenosi Biznis info podatke američkog Forbesa.

Prema procjenama Forbesa, najveći dio Trampovog bogatsva je u nekretninama u Njujorku – 1,47 milijardi dolara. U nekretninama izvan Njujorka ima 630 miliona dolara.

To ne uključuje golf terene i klubove čija se vrijednost procjenjuje na 550 miliona.

U kešu i privatnoj imovini Tramp ima 310 miliona dolara, a vrijednost njegovih brendova iznosi 170 miliona dolara.

Nekretnine u Njujorku – 1,47 milijardi dolara

Tramp ima 30 posto udjela u neboderu u Njujorku u Aveniji Amerika 1290. Zgrada je vrijedna 2,4 milijarde a Trampov udio (kada se oduzmu dugovi) je 446 miliona dolara neto vrijednosti.

Avenija Amerika 1290

U Trampov portfolio spada i čuvena zgrada 40 Wall Street, jedna od najpoznatijih u Njujorku. Tramp ima pravo iznajmljivanja ovog objekta do 2059. a neto vrijednost se procjenjuje na 338 miliona dolara.

40 Wall Street

Vjerovatno najpoznatija zgrada u njegovom vlasništvu je Trampov toranj (Trump Tower) čija vrijednost se procjenjuje na 218 miliona dolara (kada se oduzme dug od 100 miliona).

Trump Tower

Tramp ima pravo upravljanja / iznajmljivanja zgrade 6 E. u 57. ulici i to do 2079. godine a procijenjena vrijednost je 191 milion dolara.

Posjeduje 17 apartmana i dio poslovnog prostora u zgradi Trump Park Avenue vrijednosti 165 miliona dolara. U njegovom vlasništvu je dio prostora u zgradama Trump Parc i Trump Parc East u vijednosti od 45 miliona dolara.

Ima pravo upravljanja poslovnim prostorom, garažama i dijelom stambenog prostora u objektu Trump Plaza u vrijednosti od 26 miliona dolara. Ista je vrijednost prostora koji posjeduje u objektu Trump World Tower.

Trump World Tower

Tramp posjeduje garaže, poslovni prostor i dio stambenog prostora u vrijednosti od 14 miliona dolara u zgradi Trump International Hotel & Tower New York.

Nekretnine izvan Njujorka – 630 miliona dolara

Tramp ima 30 posto zgrade 555 California Street u San Francisku, a njegov dio je neto vrijednosti 452 miliona dolara.

555 California Street

Vlasnik je 50 posto hotela Trump International Hotel Las Vegas u vrijednosti od 68 miliona dolara.

Trump Hotel Las Vegas

Raspolaže sa dijelom prostora za iznajmljivanje u hotelu Trump International Hotel Washingon u vrijednosti od 53 miliona dolara. Ima vinariju u Charlottesvilleu vrijednu 34 miliona dolara, kao i placeve u Kaliforniji vrijedne 18 miliona dolara.

Tramp ima poslovne prostore i dio stambenog prostora u zgradi Trump International Hotel & Tower Chicago vijednosti 100 miliona dolara, ali sa 95 miliona duga, dakle neto vrijednosti 5 miliona dolara.

Golf tereni i klubovi – 550 miliona dolara

Tramp ima 10 terena u šest država i Vašingtonu u vrijednosti od 192 miliona dolara.

Ima privatni klub i resort Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi vrijedan 160 miliona dolara.

Mar-a-Lago resort

Takođe posjeduje golf resort (kompleks) Trump National Dolar Miami na Floridi vrijednosti 123 miliona dolara.

Vlasnik je dva terena za golf u Škotskoj i jednog u Irskoj ukupne vrijednosti 78 miliona dolara.

Brendovi – 170 miliona dolara

Trampov brend upravljanja hotelima i poslovnog licenciranja vrijedan je 170 miliona dolara.

Brend licenciranja drugih proizvoda ima procijenjenu vrijednost od 3 miliona dolara.

Keš i lična imovina

Tramp prema procjenama ima 140 miliona dolara u kešu, odnosno tekućim sredstvima. Njegov privatni stan u Trampovom tornju vrijedan je čak 57 miliona dolara.

Ima dva privatna aviona i tri helikoptera vijednosti 32 miliona dolara. Posjeduje tri kuće u Palm Beachu na Floridi blizu Mar-a-Lagoa neto vrijednosti 25 miliona dolara.

Ima privatni posjed u mjestu Seven Springs, u Bedfordu, u državi Njujork vrijednosti 24 miliona dolara.

Trump posjeduje i dom vrijedan 15 miliona dolara na ostrvu St. Martin u Karipskom moru.

Ima kuću i na Beverli Hillsu u vrijednosti od 13 miliona dolara. Posjeduje i dvije kuće u Sterlingu, u američkoj državi Virdžinija, vrijedne 1,5 miliona dolara.