Iz Podgorice i Tivta jeftinim avio-prevoznicima do 28 destinacija

Podijeli

Građani Crne Gore imaju mogućnost da sa međunarodnih aerodroma u Podgorici i Tivtu direktno putuju na 28 destinacija sa low cost kompanijama.

Ka crnogorskim aerodromima u 2019. godini saobraćalo je 11 niskotarifnih avio-prevoznika u redovnom cjelogodišnjem i sezonskom saobraćaju. Uglavnom se radi o destinacijama u Evropi, koje su isplative avio-kompanijama. Podgorički aerodrom niskobudžetnim kompanijama povezuje Glavni grad sa 18 evropskih gradova dok sa tivatskog aerodroma na ovaj način možemo putovati na 10 destinacija, saopšteno je portalu Bankar.me iz preduzeća Aerodromi Crne Gore.

Sa Aerodroma Podgorica saobraća irski Ryanair i to do Brisela, Londona, Berlina, Bolonje, Barselone, Stokholma i sezonski do Vroclava. U ovoj godini, pored navedenih, otvaraju nove linije od/do Dublina, Krakova i Poznana dok će linija prema Stokholmu biti obustavljena zbog toga što je Ryanair spriječen da kupi nove avione.

Laudamotion, ćerka kompanija Ryanaira saobraća do Štutgarta.

Iz Podgorice od niskotarifnih avio-kompanija saobraća i mađarski Wizz Air koji održava linije do Memingema (Minhen jug), Budimpešte, Milana, Katovica (sezonski), a od jula ov godine počinje i linija Beč – Podgorica.

Smartwings iz Podgorice tokom ljetnje sezone leti za Prag, Brno, Ostrava, Pariz, Lion i Nant – saobraća se tokom ljetnje sezone.

Sa Aerodroma Tivat saobraća više low cost kompanija i to Easy Jet (Mančester, London, Ženeva – svi u toku ljetnje sezone), Pobeda (Moskva, cjelogodišnji saobraćaj), Smartwings (Lile – ljetnja sezona), Transavia France (Pariz – ljetnja sezona), Eurowings (Dizeldorf – ljetnja sezona), Norwegian International (Helsinki – ljetnja sezona), Norwegian Air Shutle (Oslo – dio ljetnje sezone) i Flydubai (Dubai – dio ljetnje sezone).

“Mreža letova low-cost kompanija se konsantno širi što omogućava većem broju ljudi iz inostranstva da posjete Crnu Goru po povoljnim cijenama prevoza, kao i našim građanima da po pristupačnim uslovima posjećuju evropske destinacije. Osim direktnog priliva u državni budžet i razvoja Crne Gore kao turističke destinacije, ovo nam je posebno važno jer cijenimo da su putovanja put do ličnog i profesionalnog prosperiteta”, kazali su iz Aerodroma CG.

Kako dodaju, jedan od najvećih uspjeha menadžmenta Aerodroma Crne Gore, ostvaren uz podršku Vlade Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije – jeste saradnja sa niskobudžetnim aviokompanijama.

“Proaktivnim prisupom i stalnim naporom da se privuku low coster-i ka Crnoj Gori, uspjeli smo da ostvarimo saradnju sa čak 11 niskobudžetnih aviokompanija. Napominjemo takođe da smo na ovaj način povezali Crnu Goru sa 29 destinacija, a ponosni smo na činjenicu da prema našim aerodromima saobraćaju tri najveća evropska low cost-era: Ryanair, Wizzair i Easyjet i to ka deset destinacija tokom cijele godine i 7 destinacija u toku ljetnje sezone. Samo u poslednje tri godine, sa low cost i ostalim avio prevoznicima, naša zemlja je povezana sa 35 novih destinacija, od ukupno 70. Kada sagledamo broj niskobudžetnih i ostalih aviokompanija koje opslužuju crnogorski aerodromi, dolazimo do podatka da sarađujemo sa 51 kompanijom”, zaključuju iz Aerodroma CG.