Nova usluga u kafićima: Kako naručiti kafu putem mobilnog uređaja?

Podijeli

Povodom aktuelnih dešavanja u vezi sa pandemijom, u Hrvatskoj su najavili novu digitalnu aplikaciju “Smart service”, kojom žele da uvedu jednostavniji, efikasniji i brži način posluživanja u kafićima i restoranima, pa i hotelima.

Po dolasku u ugostiteljski lokal gosti više neće morati da čekaju konobara da bi vidjeli ili čuli ponudu i odabrali šta žele da naruče, nego će to moći da učine sami.

Sistem naručivanja je poprilično jednostavan, kako za ugostitelje tako i za goste, a na prezentaciji u zamišljenom kafiću prikazano je kako bi sve trebalo da izgleda, piše B92.

Ispod broja koji je stajao na stolu bio je QR kôd, koji je trebalo samo da se fotografiše pametnim telefonom, bez preuzimanja i instaliranja bilo kakve aplikacije, ali i bez ostavljanja podataka, što će mnoge da razveseli u vrijeme u kojem je sve više digitalnih prevara, posebno krađe podataka.

Nakon skeniranja QR koda na pretraživaču se otvora internet-stranica koja je bila povezana s uslugom kafića.

Prije samog ulaska u digitalni meni trebalo je odabrati jedan od sedam ponuđenih jezika, nakon čega se otvara ponuda kafića, odnosno restorana.

Svaka ponuda dolazi s fotografijom te detaljnim opisom hrane i pića, a navedena je, naravno, i njegova cijena. Nakon narudžbine stigla je potvrda, a kafu koja je naručena donio je konobar.

Do tog trenutka, kako prenosi B92, nije bilo fizičkog kontakta sa osobljem zamišljenog kafića.

Ipak, servis ima i opciju “Pozovi osoblje”, tako da gost može da porazgovara sa konobarom, navodi 24 sata.