Pad putničkog prometa na beogradskom aerodromu 77 odsto

Podijeli

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, koji posluje u okviru francuske kompanije VINCI Airports, evidentirao je tokom trećeg kvartala ove godine 478.000 putnika, što je za 77,7 odsto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a samo u julu ove godine bilo ih je manje za 84,1 odsto, prenijela je Hina.

Tokom devet mjeseci ove godine registrirano je ukupno 1,47 miliona putnika, što je za više od polovice manje (68,7 odsto) u usporedbi s prometom janaur-septembar 2019. godine, saopštila je uprava tog aerodroma.

Komercijalni letovi u su tokom trećeg kvartala više nego prepolovljeni, jer ih je bilo 9.972, odnosno 55,5 odsto manje u odnosu na period juli-septembar 2019. godine.

Veliki pad prometa u francuskoj VINCI mreži

Tokom trećeg kvartala ove godine u mreži aerodroma Kompanije VINCI Airports, matične grupacije u okviru koje posluje Belgrade Airport upravljajući aerodromom “Nikola Tesla”, putnički promet je imao djelomičan rast tek potkraj ljetne sezone, jer su od 15. juna u zemljama Schengena postupno otvarane granice, a ograničenja putovanja su u mnogim državama bila ublažena, prenosi Al Jazeera.

To je poboljšanje, pokazuje poslovna statistika, potrajalo do septembra, kada su ograničenja putovanja ponovo stupila na snagu u pokušaju da se zaustavi porast infekcije prouzročene korona virusom.

Poslovna putovanja i dalje su na veoma niskoj razini pa je broj putnika opsluženih na 45 aerodroma u francuskoj VINCI mreži u trećem kvartalu 2020. godine manji za 79,1 odsto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, što je ukupno oko 15 miliona putnika manje, navedeno je u saopštenju.