Zauzima upražnjeno mjesto: Air Serbia uvodi dodatne letove i veće avione prema Podgorici i Tivtu

Podijeli

Nacionalna avio-kompanija Srbije, Air Serbia, saopštila je da je već tokom jučerašnjeg dana preduzela konkretne mjere kako bi odgovorila pojačanoj potražnji u putničkom avio-saobraćaju između Srbije i Crne Gore.

„Imajući u vidu nove okolnosti nastale usljed obustave saobraćaja Montenegro Airinesa, Air Serbia je u najkraćem roku povećala svoje kapacitete za putovanja između dvije zemlje, uvođenjem dodatnih letova i povećavanjem kapaciteta kroz promjenu tipa aviona”, navodi se u saopštenju.

Da bi svi putnici koji to žele mogli da budu prevezeni u predstojećem prazničnom periodu, Air Serbia je, kako se dodaje, do sada za naredne dane uvela četiri potpuno nova dodatna leta, dok je na sedam postojećih letova sa planiranih turbo-elisnih aviona ATR prešla na mlazne avione tipa Airbus A319 i A320, koji imaju dvostruko veći broj sjedišta.

Pored prilagođavanja saobraćaja, Air Serbia je na aerodromima u Podgorici i Tivtu, kao i na aerodromu u Beogradu angažovala dodatne resurse, da bi uslužila sve putnike u novim okolnostima, saopšteno je iz avio kompanije.

Vezani članak:

Najveći dobitnik gašenja Montenegro Airlinesa je Air Serbia: Dobijaju najprofitabilnije linije i desetine hiljada putnika na poklon