Američki biznismen ulcinjskih korijena ulaže najmanje 15 miliona eura za obnovu hotela “Mediteran”

Podijeli

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović razgovarao je danas sa američkim investitorom porijeklom iz Ulcinja, Isom Bećovićem, koji je izvršni direktor „Becovic Management Group“ i vlasnika hotela Mediteran u Ulcinju, prilikom čega je Bećović upoznao Abazovića sa planiranom investicijom rekonstrukcije hotela Mediteran i izgradnjom novog dijela tog hotela u Ulcinju, vrijednom između 15 i 20 miliona eura.

Američki investitor je Abazovića upoznao i sa biznis planom hotela Mediteran i kazao da „Becovic Menagment Group“ ima ambiciju da hotel Mediteran dostigne 4+ standard, saopšteno je iz Vlade.

“Svi investitori koji žele fer biznis u Crnoj Gori više su nego dobrodošli. Naša ambicija je da se u Crnoj Gori grade hoteli visoke kategorije i da se time unaprijedi ukupni imidž destinacije. Drago mi je da sam dobio garancije od gospodina Bećovića da će se kroz tri godine u Ulcinju realizovati investicija vrijedna više od 15 miliona eura, koja ranije nije mogla da se ostvari”, naveo je Abazović.

On je saopštio da će nakon određenih problema koji su u prethodnom periodu pratili investicije biti otklonjene smetnje i da je načelno dogovoreno da se sa rekonstrukcijom i izgradnjom novog dijela hotela Mediteran krene nakon završetka ljetnje turističke sezone.