najplaceniji sportisti 2021, visual capitalist

Najplaćeniji sportisti ove godine: Mekgregor zaradio 180 miliona dolara, slijede Mesi, Ronaldo….

Podijeli

MMA borac Konor Mekgregor najplaćeniji je sportista 2021. godine, sa zarađenih 180 miliona dolara.

On je, kako piše VisualCapitalist, davno želio da se probije na sami vrh liste. Još 2016. je obećao da će svrgnuti Kristijana Ronalda i preuzeti mu titulu najplaćenijeg sportiste na svijetu. Pet godina kasnije to je i ostvario.

Na drugom mjestu VisualCapitalist liste najplaćenijih sportista je Lionel Mesi, sa zarađenih 130 miliona dolara tokom ove godine a odmah iza njega je rival Kristijano Ronalno, sa 10 miliona manjom zaradom.

Slijedi na četvrtom mjestu ragbista Dak Preskot sa zaradom od 107,5 miliona, peti je košarkaš Lebron Džejms sa zaradom od 95,5 miliona i fudbaler Nejmar koji je bogatiji za 95 miliona eura.

Teniser Rodžer Federer pao je na sedmo mjesto. Zarada Rogera Federera na terenu za 2021. godinu iznosila je samo 0,03 miliona dolara, ali je i među prvih deset najplaćenij i ujedno najplaćeniji teniser svijeta. Oporavljajući se od povrede koljena, Roger Federer gotovo svu svoju zaradu od 90 miliona dolara stekao je od sponzorstava.

Osmo je mjesto zauzeo Luis Hamilton (82 miliona dolara), deveti Tom Brejdi (76 miliona) a top 10 zaključuje Kevin Durant (75 miliona dolara).

Kompletnu grafiku najplaćenijih sportista pogledajte na sajtu VisualCapitalista.