Rok ponovo produžen: Put Jezerine-Lubnice do oktobra, cijena veća za preko 21 milion eura

Podijeli

Rok za završetak izgradnje puta Lubnice – Jezerine ponovo je pomjeren i to do 20. oktobra ove godine, soapšteno je iz Vlade koja je na posljednjoj sjednici usvojila informaciju o potpisivanju Amandmana 2 ugovora sa kompanijom Euro-Asfalt za realizaciju ovog projekta.

Usvojeni amandman podrazumijeva i uvećanje cijene radova za 21,57 miliona eura. Prema dosadašnjem ugovoru, završetak radova planiran je za 12. jul 2022.

“S obzirom na to da još nije potpisan Amandman koji je odobren na sjednici održanoj 28. oktobra 2021. godine, Vlada je, imajući u vidu zatečeno stanje i nemogućnost drugačijeg rješenja, prihvatila Amandman br. 2 ugovora. Kao krajnji datum za završetak svih radova utvrđen je 20. oktobar 2022. godine”, saopšteno je iz Vlade.

Kako je objašnjeno, zahtjev za produženje roka je ocijenjen opravdanim, jer nije bilo moguće izvođenja određenih radova zbog izgradnje ski staze na Bjelasici.

“Na zahtjev Ministarstva ekonomskog razvoja, a iz razloga izvođenja radova na žičari K7 i skijališnih staza koje povezuju dva ski centra Kolašin 1600 i Kolašin 1450, tražena je obustava dijela radova na rekonstrukciji puta u periodu od 1. novembra 2021. god do 1. aprila 2022”, navodi se u saopštenju.

Ovo je drugo pomjeranje roka za izgradnju važne saobraćajnice.