Žarko Radulović, Splendid, Montenegro Stars Hotel Grupa

Radulović: Ni Rusija ni Ukrajina neće uticati na sezonu, ali hoće loše vijesti koje idu iz Crne Gore

Podijeli

Suvlasnik Montenegro Stars Hotel Group, Žarko Radulović ocijenio je da je evidentno da postoji ekonomska kriza, ali da je svaka kriza je i šansa “i ta kriza može da vas povede u minus, ali može i u plus”.

On je na na panel diskusiji „Uticaj rusko-ukrajinske krize na crnogorsku ekonomiju“, koja je organizovana u okviru projeketa „100 najvećih u Crnoj Gori 2022“, komentarisao i uticaj ruske invazije na Ukrajinu na predstojeću ljetnju sezonu.

“Ni Rusija ni Ukrajina neće uticati na sezonu. Rusija je već bila u opadanju. Ona je u ekonomskoj krizi zadnjih četiri-pet godina. Hoteli su turiste iz Ukrajine i Rusije zamijenili za one iz Zapadne Evrope. Mi ćemo imati dobru sezonu, vjerovatno bolju nego 2019. godine. Sezona je počela u martu i završiće se duboko u jesen, u novembru”, rekao je Radulović.

Splendid, kako je naveo, ove godine za sezonu jun, jul, avgust, septembar ima bukinga 15 odsto više nego prošle godine, a tačno koliko je imao 2019. godine.

Radulović smatra da je veoma bitno da bezbjednosna situacija u Crnoj Gori bude dobra i ne smije se dozvoliti da negativne vijesti pođu iz države, jer to itekako može da ugrozi sezonu.

On je dodao da u Crnoj Gori i dalje ne postoji plan, nema ministarstva, i u zadnjih godinu i po apsolutno nije postojao niko u turizmu i “to je zastiđe”.