Abazović i Žugić: Raduje sjajna situacija u bankarskom sektoru

Podijeli

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa guvernerom Centralne banke Crne Gore Radojem Žugićem, a kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku su utvrdili da bankarski sektor funkcioniše bez ikakvih problema.

Žugić je, kako je navedeno iz Vlade, upoznao Abazovića sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore i istakao zadovoljstvo zbog “stabilnosti, likvidnosti i pozitivnih parametara u bankarskom sektoru koji funkcioniše na najvišem nivou”.

“To je proizvelo uvećanje depozita privatnih i pravnih lica u državi, a oni su najveći otkad se vrše mjerenja u Crnoj Gori, što je rezultiralo umanjenje kamatnih stopa i bolju situaciju u bankarskom sektoru nego 2019. godine”, kazao je Žugić.

Abazović je kazao da je zadovoljan što bankarski sektor, kako tvrde, funkcioniše bez ikakvih problema, ističući da to najbolje govori o ukupnoj stabilizaciji ekonomskih prilika.

“Važni su pozitivni parametara u bankarskom sektoru u kontekstu predstojeće krize izazvane agresijom Rusije na Ukrajinu i nadam se da će pomenuti sektor nastaviti da i ubuduće bilježi odlične rezultate”, zaključio je on.