bulevar podgorica danilovgrad, bemax

Da li će stići do 13. jula: Pogledajte završne radove na bulevaru Podgorica – Danilovgrad [VIDEO]

Podijeli

Gradnja bulevara od Podgorice do Danilovgrada, dugog 15 kilometara, ušla je u završnu fazu a premijer Dritan Abazović nedavno je izrazio očekivanje da objekat bude završen i pušten u sabraćaj 13. jula, na Dan državnosti.

Kompanija Bemax, koja izvodi radove vrijedne 24 miliona eura, objavila je prije nekoliko dana svježi video snimak na kojem se vidi stepen završenosti radova. Prema snimku, jedan pravac je potpuno završen, dok su na drugom u toku završni asfaltni radovi.

Investitor ovog projekta je Uprava za saobraćaj, a radovi su počeli 2020. godine, usred pandemije koronavirusa.

Iz Bemaxa je ranije objašnjeno da poprečni presjek saobraćajnice čine četiri saobraćajne trake širine po 3,25 metra, odnosno po dvije za svaki smjer vožnje, razdjelno ostrvo širine 4,5 metara, bankine i berme.

Obostrani trotoar širine dva metra je projektovan na ulazu u Podgoricu (500 metara) i na ulazu u Danilovgrad (800 metara).

Projektom je planirana izgradnja i saobraćajne signalizacije, javne rasvjete, potpornih zidova, rekonstrukcija postojećih mostova Mareza, Komanski, Matica i Sušica, izgradnja novih mostova paralelno sa postojećim, propusta na trasi, atmosferske kanalizacije.

Na trasi su projektovana autobuska stajališta i šest kružnih tokova kod JU Komanski most, skretanja za Ćafu i Baloče, Bandiće, Novo Selo, Jastreb i Strahiniće i za Ćurilac.

Pogledajte video sa završnih radova: