highway, motorway, schangai, china

Kina gradi 299 novih auto-puteva

Podijeli

U Kini su u prvih devet mjeseci ove godine pokrenuti projekti izgradnje 299 novih auto-puteva i nacionalnih i provincijskih brzih puteva ukupne dužine 9.645 kilometara, pokazuju podaci Ministarstva saobraćaja Kine, prenosi Kineska medijska grupa (CMG), javlja Beta.

U izgradnju navedenih projekata je uloženo 882,6 milijardi juana (oko 123 milijarde američkih dolara), rekao je Gu Džifeng, zvaničnik Ministarstva na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Pokrenuta su 34 velika putna infrastrukturna projekta samo u septembru, rekao je Gu, dodavši da su investicije u septembarske projekte iznosile 385,3 milijarde juana, što je za čak 277 odsto više u odnosu na prethodni mjesec.

Zvaničnik je rekao da će Ministarstvo nastaviti da povećava napore za podizanje efikasnosti investicija i ubrzati realizaciju niza važnih putnih infrastrukturnih projekta, kako bi ključni projekti bolje igrali svoju ulogu u stabilizaciji ekonomskih tokova.

Zahvaljujući ubrzavanju izgradnje objekata za punjenje električnih vozila, ukupno 16.721 punjač postavljen je na 3.974 odmorišta širom Kine, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja Kine.

Foto: Denys Nevozhai on Unsplash