Dajmon priznao: Napravili smo veliku grešku

Podijeli

Glavni izvršni direktor JPMorgan Chase & Co., Džejmi Dajmon, nazvao je neuspjelu akviziciju kompanije Frank na web stranici za finansijsko planiranje fakulteta “velikom greškom” i obećao da će kasnije podijeliti zaključke.

“Reći ću vam lekcije koje sam ovdje naučio kada ova stvar bude van sudskog spora”, rekao je Dajmon na konferencijskom pozivu na kojem se raspravljalo o zaradi u četvrtom tromjesečju.

JPMorgan tuži osnivača Franka, kojeg je kupio za 175 miliona dolara 2021, zbog navodnog izmišljanja miliona lažnih kupaca.

Advokat osnivača, Čarli Džejvis osporio je optužbe. Debakl prijeti da obnovi zabrinutost oko potrošnje u najvećoj američkoj banci koja je mučila kompaniju veći dio prošle godine, prenosi SEEbiz.

Dajmon je ponovio svoju predanost strategiji kompanije, rekavši da ne želi da JPMorgan bude toliko “prestrašen greškama da ne poduzmemo ništa”.

Akvizicije se sprovode po poslovnim linijama, dodao je, ali postoji centralizovani tim koji radi due diligence, a “mi to radimo već 20 godina.”