Na listi je i Podgorica: Poljski LOT planira 57 nedjeljnih letova za tržišta bivše Jugoslavije

Podijeli

LOT Polish Airlines će ove letnje sezone, koja počinje 26. marta, održavati do 57 nedeljnih letova iz Varšave do tržišta bivše Jugoslavije, a među destinacijama je i Podgorica.

Za razliku od prethodnih godina, avioprevoznik će opsluživati ​​region samo iz glavnog grada Poljske sa ukupno osam destinacija. LOT će nastaviti sa radom u Beogradu, Dubrovniku, Ljubljani, Podgorici, Sarajevu, Splitu, Skoplju i Zagrebu.

Avioprevoznik se ove godine neće vraćati u Prištinu zbog izražene jednosmjerne sezonalnosti tokom različitih dijelova ljeta, dok se usluge za Zadar i Rijeku neće održavati jer se avioprevoznik suočava sa značajnom konkurencijom niskotarifnih avioprevoznika na hrvatskoj obali, prenosi ExYu Aviation News.

LOT će imati do jedanaest nedjeljnih letova iz Varšave za Beograd i Zagreb sa svojom flotom Embraer porodice. Ljubljana će se održavati do devet puta sedmično sa Embraerima, dok će Skoplje i Podgorica raditi svakodnevno.

Usluge ka glavnom gradu Makedonije obavljaće se Embraerima, dok će prema Podgorici letjeti kombinacija aviona Boeing 737 i Embraer.

Prevoznik će letjeti za Sarajevo pet puta sedmično s Embraerima, dok će kombinacija aviona Boeing 737 i Embraer biti korištena na do četiri nedjeljna leta za Dubrovnik i tri nedjeljne rotacije za Split. Operacije u drugom najvećem hrvatskom gradu nastaviće se 1. maja i trajati do kraja ljetne sezone krajem oktobra.

Poljski nacionalni prevoznik suočava se sa ograničenom konkurencijom u pogledu usluga za bivšu Jugoslaviju. Konkurira direktno Wizz Airu na letovima za Podgoricu, Dubrovnik i Split. Osim saobraćaja od tačke do tačke, avio-kompanija prevozi značajan broj transfernih putnika.

Posebno, LOT je popularan među putnicima iz regiona koji lete u ili iz Sjedinjenih Država i Kanade. Poljski prevoznik uspio je iskoristiti ovaj segment konkurentnim cijenama prošlog ljeta kada su mnoga velika čvorišta u zapadnoj Evropi iskusila značajne probleme sa otkazima i kašnjenjima zbog hroničnog nedostatka osoblja, dok je Varšava uspjela da izbjegne velike poremećaje.