Na zahtjev Vlade: Nova uprava Montenegroberze 19. juna

Podijeli

Skupština akcionara Montenegroberze će 19. juna odlučivati i o razrješenju i imenovanju članova Odbor Direktora.

To je odluka samog Odbora direktora, nakon što je država nedavno kupila 197 akcija Montenegroberze, po cijeni od 600 eura po dionici i tako postala vlasnik nepunih 5,8 odsto udjela.

Kako je saopšteno iz Montenegroberze, Vlada, odnosno Ministarstvo finansija, kao vlasnik tih akcija, uputilo je početkom juna zahtjev za proširenje dnevnog reda sa tačkom koja glasi “Predlog za imenovanje članova Odbora direktora Montenegroberze shodno novoj vlasničkoj strukturi”.

Montenegroberza je potom od Ministarstva tražila da dopuni prvobitni zahtjev, na način što treba da dostavi predlog odluke u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.

„U istom dopisu, Montenegroberza obavještava novog akcionara o proceduri dobijanja saglasnosti na imenovanje člana Odbora direktora berze, kao i o uslovima koje kandidat treba da ispunjava po Zakonu o tržištu kapitala“, navodi se u obrazloženju odluke objavljenom na sajtu Montenegroberze.

Osim izbora novog borda, na dnevnom redu Skupštine akcionara Montenegroberze je i izvještaj o radu za prošlu godinu, kao i finansijskih iskaza sa izvještajem nezavisnog revizora.

Na dnevnom redu je i usvajanje izvještaja o radu Odbora direktora Montenegroberze za prošlu godinu i izbor nezavisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja za ovu godinu.

Jedna od tačaka je i predlog politike naknada članova organa upravljanja i menadžmenta i donese odluka o učlanjenju Montenegroberze u the Turkish Chamber Of Commerce In Montenegro.