Lufthansa

Lufthansa povećava broj letova svuda u regionu, osim u Crnoj Gori

Podijeli

Njemački prevoznik Lufthansa planira da poveća broj letova iz Frankfurta za Beograd, Zagreb, Ljubljanu, Skoplje i Sarajevo, kao i iz Minhena za Beograd, Zagreb i Ljubljanu predstojeće zimske sezone, koja počinje 29. oktobra i traje do 30. marta, sa uslugama i kapacitetom do biti povećan na svim rutama.

U planu nema Crne Gore.

Lufthansa, po novim planovima, namjerava da obavi 575 letova za Beograd, 13,9 odsto više nego prošle zime. Aviokompanija će održavati dvostruke dnevne rotacije iz Frankfurta i Minhena. Nudiće 88.692 mjesta u oba smjera, što je povećanje od 29,4%.

Osim povećanog broja letova, aviokompanija takođe unapređuje kapacitete, tako da će usluge iz Minhena obavljati mješavina aviona Airbus A319, koji imaju kapacitet za 138 i 144 putnika, kao i mlazni avion CRJ900 sa 90 sjedišta.

Lufthansa će izvesti ukupno 484 leta za Zagreb i nudiće 47.916 mjesta u oba smjera. Ovo je više za 37,9% i 39,9% u odnosu na prošlu zimu. Frekvencije će varirati u zavisnosti od sezone, ali će početi sa trinaest nedjeljnih linija iz Frankfurta i deset iz Minhena. Kapacitet će biti povećan na ruti za Minhen uz planiranje više usluga sa avionom A319 umjesto CRJ900 u odnosu na prošlu zimu, iako će oba tipa aviona biti raspoređena na ruti.

Njemački prevoznik će obaviti ukupno 450 letova za Ljubljanu, što predstavlja povećanje od 16,9% u odnosu na zimu 2022/23. Na prodaju je pušteno 44.940 mjesta u oba smjera, što je povećanje od 23,1%. Sve u svemu, Lufthansa će održavati dvostruke dnevne letove iz Frankfurta i svakodnevno iz Minhena za slovenačku prijestonicu. Rast kapaciteta podstaknut je uslugama iz Minhena.

Skoplje će biti predstavljeno u zimskoj mreži Lufthanse nakon što je ovaj avioprevoznik ovog aprila pokrenuo operacije od Frankfurta do glavnog grada Sjeverne Makedonije. Aviokompanija je zakazala 217 letova na ovoj ruti i ima 36.456 sjedišta u prodaji u oba smjera. Sa deset sedmičnih rotacija, trenutno je planirano da sve letove obavlja flota porodice A320.

Lufthansa će ove zime obaviti 154 leta između Frankfurta i Sarajeva, što je porast od 25 odsto. Ukupno, avio kompanija ima 21.252 sjedala na raspolaganju glavnom gradu Bosne i Hercegovine, što predstavlja povećanje od 19%. Svi letovi na ovoj liniji, koji će se saobraćati svakodnevno, trenutno su predviđeni za obavljanje aviona A319.

Promjene u ovoj ranoj fazi, posebno sa opremom, ostaju moguće, prenosi ExYu Aviation News.