Sava centar Beograd, Delta Real Estate

Delta Real Estate gradi nove poslovne kule

Podijeli

Kompanija Delta Real Estate poslije nedavnog otvaranja rekonstruisanog poslovno-kongresnog dijela Sava centra planira pokretanje novih gradilišta, u Beogradu, ali i u Novom Sadu.

U oblasti nekretnina Delta Real Estate planira ulaganje više od 620 miliona eura do 2027. godine, prenosi Biznis.rs.

Angelina Nekić, generalna direktorka kompanije Delta Real Estate, izjavila je za beogradske.rs da kompanija u narednom periodu kreće sa tri nova projekta, prenijela je eKapija.

U novobeogradskom bloku 20, u blizini hotela Hyatt i Sava Centra, uskoro kreće realizacija dugonajavljivanog kompleksa sa poslovnim kulama i hotelom.

„Projekat podrazumijeva gradnju dvije poslovne zgrade i hotel sa internacionalnim lancem, a očekujemo da krene početkom 2024. godine“, rekla je Nekić.

Delta Real Estate je, kako podsjeća eKapija, prije tri godine najavila da će se u okviru kompleksa Delta Centar u bloku 20 nalaziti hotel InterContinental Beograd na 26.000 kvadrata, a isto toliku površinu zauzeće i kancelarijski prostor visoke klase.

Poslovni centar će obuhvatati i ekskluzivnu šoping zonu i restorane, kao i veliki podzemni parking i predstavljaće jedinstvenu zelenu poslovnu oazu, rekli su iz Delta Real Estate za eKapiju.

Među tri najavljena projekta je i poslovni kompleks Delta Iron na 40.000 kvadrata modernog kancelarijskog prostora koji, prema oceni Delta Real Estate, nedostaje Novom Sadu.

Sljedeći je Delta Land, u Bulevaru Despota Stefana u Beogradu, gdje je već počelo uklanjanje objekata.

To će, prema riječima Nekić, biti projekat mješovite namene, stambenih i poslovno-komercijalnih sadržaja, na 300.000 kvadratnih metara bruto površine, a pošto je projekat veliki izgradnja će trajati nekoliko godina.