Foto: Pixabay

Preuzet još jedan trgovački lanac

Podijeli

Hrvatska kompanija Studenac završava godinu u skladu s najavama za akvizicije, odnosno s trećim ovogodišnjim preuzimanjem, nakon Špar Trgovine u avgustu i Strahinjčice u maju.

Maloprodajni lanac Studenac u petak je javio da je preuzeo trgovački lanac La-vor Trade, koji posluje u 16 maloprodajnih objekata na području Istre i zapošljava više od 200 radnika.

Odmah nakon preuzimanja La-vor Trade će početi postepeno da prelazi pod okrilje Studenca pa će kupci moći da iskoriste sve prednosti u 109 marketa Studenca koji će sada biti rasprostranjeni po Istri.

“Studenac je svoju nacionalnu prisutnost počeo da gradi upravo u Istri i to preuzimanjem Istarskih supermarketa još 2019. godine”, kazao je predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk, prenosi Poslovni dnevnik.

Iz Studenca su naveli kako će nešto više od 200 radnika La-vor Trade-a postepeno integrisati u svoju mrežu, a ulaganjima u prodajnu mrežu, radnike i modernizaciju procesa razvijaće poslovanje tog istarskog maloprodajnog lanca.

Dosadašnji vlasnik La-vor Trade-a Igor Bodrožić je kazao kako su uspješno zaključili proces prodaje kompanije Studencu i zadovoljni su jer su za cjelokupno poslovanje zajednički pronašli rješenje za nastavak u budućnosti.

Studenac trenutno zapošljava gotovo 6.500 radnika, ima više od 1.250 prodavnica te je među vodećim maloprodajnim lancima u Hrvatskoj. Poslovni cilj Studenca je, kako navode, da nastave da šire svoju prisutnost širom Hrvatske, bilo da se radi o organskom rastu ili akvizicijama.