china, chinese people, china man
Ilustracija (Foto: Christie Kim, Unsplash)

Kineski multimilioner skrivao je svoje bogatstvo od sina 20 godina. Evo zašto

Podijeli

Multimilioner u Kini skrivao je svoje ogromno bogatstvo od svog sina, sve dok nasljednik nije diplomirao na univerzitetu.

Prema priči koju donosi South China Morning Post, Zhang Zilong je sin Zhang Yudonga, osnivača i predsjednika Hunan brenda začinjenog glutena, koji proizvodi robe u vrijednosti od 600 miliona juana (83,1 miliona eura) godišnje.
Zhang Zilong je rekao za Jiupai News da ga je otac lagao o stvarnom materijalnom statusu u prvih 20 godina njegovog života, kako bi naporno radio da postigne uspjeh.

Iako je znao za poznatu marku svog oca, rečeno mu je da se njegova porodica zadužila kako bi održala kompaniju.

Zilong je rekao da je odrastao živeći u “običnom stanu” u okrugu Pingjiang i da je osigurao prijem u dobru školu, ali da njegova porodica nije koristila svoje veze. Nakon što je diplomirao na univerzitetu, želio je da osigura stalan posao sa platom od 6.000 juana (neupunih 800 eura) mjesečno kako bi mogao polako da pomogne svojoj porodici da otplati dug. Međutim, otac mu je otkrio tajnu, rekavši sinu da je porodica, u stvari, veoma bogata.

Potom su se preselili u novoizgrađenu vilu koja je koštala 10 miliona juana (oko milion erua). Zilong je potom počeo da radi u odjeljenju za e-trgovinu očeve kompanije i želi pomoći kompaniji da izađe na berzu i prodaje na međunarodnim tržištima.

U međuvremenu, njegov otac je rekao da će razmotriti da mu da kompaniju samo ako to opravda njegov učinak.

Fascinantna priča zaprepastila je društvene mreže u zemlji, a neki odbijaju da povjeruju u nju, dok su je drugi nazvali “bajkom”. Jedan korisnik je napisao: “Kakva bajka. Obična žaba se pretvara u malog princa.”

Drugi je rekao: „Vjerujem u priču. Brend je počeo da se oglašava tek posljednjih godina. Mora da je zato što je princ diplomirao i više nije bilo potrebe da se krije“.