bitcoin, crypto, crypto coin
Foto: Art Rachen, Unsplash

Najveća kripto predviđanja za april 2024.

Podijeli

BeInCrypto razmatra tekuća kretanja na tržištu i gdje možete očekivati ​​da će ova sredstva ići, a donosimo najvažnija:

Bitcoin će se vjerovatno popeti na 77.000 dolara

Cijena bitcoina je ranije ovog mjeseca dostigla novi rekord od 73.750 dolara, a od tada je kriptovaluta u padu. To je dovelo do toga da sada formira obrazac zastave na 4-satnom grafikonu. Kriptovaluta je izbila iz obrasca ranije ove sedmice i u momentu pisanja ovog teksta trguje se po 70.151 dolara.

Prema obrascu bikovske zastave, ciljna cijena je postavljena na skoro 77.000 dolara, što će biti postignuto sve dok se održava linija podrške od 69.715 dolara.

Ovaj ishod je vrlo vjerojatan budući da je “prepolovljenje” bitcoina planirano da se održi 22. aprila. Očekivanja uoči događaja će podići cijene, potencijalno potvrđujući i postojeći obrazac.

Međutim, ako se izgubi nivo od 69.715 dolara, postoji velika šansa da bi se cijena bitcoina vratila na 66.500 dolara, efektivno poništavajući bikovsku tezu.

Solana (SOL) u fokusu

Solanina cijena je među kriptovalutama s najboljim učinkom na tržištu u ovom trenutku, a ovaj rast će skočiti tek u aprilu. Razlog tome je podrška koju SOL dobija od institucionalnih investitora.

Prema sedmičnom izvještaju o neto tokovima CoinShares-a, Solana je nadmašila sve druge altcoine, uključujući ethereum, da bi se pojavio kao preferisana imovina, realizujući prilive u vrijednosti od 18 miliona dolara ovog mjeseca.

Osim toga, DEX Jupiter iz Solane je pokazao izuzetne rezultate ovog mjeseca. Decentralizovana berza je porasla i postala najveći DEX na tržištu na osnovu obima, gurajući mjesečni ukupni obim transakcija DEX-a na novi rekord svih vremena od 241,97 milijardi dolara.

Stoga će Solanina cijena vjerovatno svjedočiti uticaju ovih dešavanja da se pomakne iznad 200 dolara. Štaviše, SOL već testira 61,8% Fibonačijevog retracementa kao podršku, koji je takođe poznat kao donji prag podrške.

Ovo bi moglo potaknuti altcoin da zabilježi rast od 35,88% i označi otpor na 250 dolara.