Deutsche Telekom zainteresovan za razvoj digitalne ekonomije u Crnoj Gori

Podijeli

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predstavnike Deutsche Telekom Grupe na čelu sa članom Odbora Deutsche Telekoma za Evropu Srinijem Gopalanom, saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku je, kako se navodi, iskazano interesovanje Deutsche Telekoma za intenziviranje aktivnosti u Crnoj Gori u okviru digitalne ekonomije.

“Gopalan je u tom kontekstu upoznao Markovića sa projektima digitalne ekonomije koje je Deutsche Telekom Grupa izvela ili ih izvodi u više evropskih država. Marković je rekao da je Vlada Crne Gore već sagledala potrebe ozbiljnih iskoraka na planu digitalne agende. Ocijenivši da digitalna ekonomija pruža neograničene mogućnosti razvoja i da ona može biti dodatni podsticaj za privredu, premijer je iskazao zainteresovanost za saradnju sa DT Grupom, kao jednim od svjetskih lidera u ovoj oblasti”, dodaje se u saopštenju nakon sastanka.

Marković je, kako je saopšteno, rekao da posebno bitnim smatra unapređenje digitalizacije javne uprave kao i projekte koji se odnose na mala i srednja preduzeća.

“Zaključeno je da predstavnici Vlade Crne Gore i Deutsche Telekom Grupe u što kraćem razdoblju sagledaju konkretne mogućnosti za stratešku saradnju”, dodaje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković, novi izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Nikola Ljušev i direktor Direktorata za korporativne i pravne poslove Crnogorskog Telekoma Pavle Đurović.

Deutsche Telekom Grupa posluje u više od 50 država, zapošljava gotovo 220.000 ljudi i ostvaruje godišnji prihod od više od 73 milijarde eura.