Karisma i zvanično zakupac Ulcinjske rivijere

Podijeli

Skupština akcionara Hotelsko-turističkog preduzeća “Ulcinjska rivijera” usvojila je juče odluku o davanju u dugoročni zakup dijela imovine i objekata te firme, te dala saglasnost na ugovor o zakupu tog kompleksa od kompanije “Karisma”.

Iako predstavnici Vlade smatraju da je postupak sproveden transparentno, manjinski akcionari čiji je udio u Ulcinjskoj rivijeri 37 odsto glasali su protiv odluke o dugoročnom zakupu. “Karisma” će prema odredbama ugovora za hotele Olimpik i Belvi, kao i državno zemljište površine više od 122 hiljade kvadrata godišnje plaćati 450.000 eura.

Protiv davanja u zakup imovine izjasnili su se manjinski akcionari koji su i juče, kao i u više narata proteklih mjeseci, ponovili da je predlog ugovora štetan za sve akcionare, i da će, kao takav, prije ili kasnije, biti poništen. Predstavnici Udruženja manjinskih akcionaraMiroslav Jeličić i Tripko Krgović upozorili su da je u pitanju pravno nasilje te da će prema ugovoru Karisma imati pravo da založi hotele, koje dobija na 30 godina, za kredite kojima će ih renovirati.

– Ko im je to pravo dao i čija je bila inicijativa da se to stavi u ugovor? Zašto je ugovor tajan? Vlada i drugi sudionici trebali su prvo podijeliti firmu pa onda sa tom imovinom raditi što im volja. Jer, ovo što planirate i radite nije u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, upozorio je Jeličić.