Prvo im je Zakerberg morao platiti 65 miliona dolara, a sad su postali prvi Bitcoin milijarderi

Braća Winklevoss (Reuters)

Blizanci koji su svojevremeno tužili Marka Zakerberga tvrdeći da im je ukrao ideju o Facebooku, Tajler i Kameron Vinklevos upravo su postali prvi milijarderi u Bitcoinu.

Kako piše Telegraph, njihov ulog od 11 miliona dolara u Bitcoin u četiri je godine porastao čak za 10.000 odsto. Za ulaganje u Bitcoin iskoristili su novac koji su dobili tužbom protiv Zakerberga.

Vjeruje se da je ovo prva milijarda dolara koju je ostvario investitor u kriptovalutu.

Tajler i Kameron bili su studenti na Harvardu kad su se povezali sa Zakerbergom kako bi im navodno napravio novu društvenu mrežu, podsjeća Index. Kad je umjesto toga napravio Facebook, 2008. godine su ga tužili i dobili 65 miliona dolara.

Pet godina kasnije, 11 miliona dolara iz te hrpe uložili su u Bitcoin te kupili jedan odsto svjetske opskrbe Bitcoinom, kada je jedan Bitcoin vrijedio oko 120 dolara.

„Nikad nijesmo prodali nijedan Bitcoin, time se bavimo dugoročno“, rekao je Kameron prije dvije godine.

Oni nijesu jedini koji vjeruju u Bitcoin. Muškarac pod imenom Didi Taihut prodao je svoju kuću za 85 bitcoina, što je oko 300.000 funti te se preselio u kućicu na rubu kampa u Holandija, piše Unilad.

„Putovali smo kad smo sreli ljude koji se bave trgovinom kriptovalutama. Odjednom smo shvatili da trebamo sve prodati i uložiti u Bitcoin i živjeti minimalistički. Želimo vidjeti šta će nam život dati.“

Na njegovu žalost, 2013. godine prodao je bitcoine, neposredno prije nego što je valuta drastično porasla, ali tvrdi da ne žali. Kako kaže, to je iskustvo iz kojeg je puno naučio.

„Shvatio sam da želim vidjeti svoju djecu kako odrastaju“, rekao je on. 

decembar 4, 2017 at 10:53 am