Societe Generale Montenegro: Penzionerima keš kredit sa kamatom od 7,5 odsto

Podijeli

Societe Generale banka Montenegro ponudila je klijentima Respekt gotovinski kredit za penzionere, pod povoljnijim uslovima u odnosu na dosadašnje.

„S obzirom da su penzioneri uglavnom dugogodišnji klijenti banke, cijeneći njihovu lojalnost, snizili smo kamatnu stopu, pa se kredit od sada može podići uz nominalnu godišnju kamatnu stopu od 7,49 odsto, odnosno efektivnu od 7,5 odsto sa polisom životnog osiguranja“, objasnili su iz banke.

Krediti se odobravaju u iznosima do 20 hiljada eura, uz rok otplate do deset godina, a do kraja januara se može podići bez administrativnih troškova.

Iz banke su objasnili da za kredit od deset hiljada eura  na deset godina otplate, nominalna godišnja kamatna stopa iznosi 7,49 odsto, efektivna 7,5 odsto, a mjesečni anuitet 117,37 eura. Administrativna naknada se ne plaća do kraja januara. 

„Ukupni troškovi iznose 4,2 hiljade eura i predstavljaju zbir kamata za cijeli period, administrativne naknade, naknade za mjenicu od dva eura i upita u Kreditni biro Centralne banke (CBCG) od tri eura. U ukupne troškove i ukupan dug, kao i u obračun efektivne kamatne stope, nije uključen trošak premija osiguranja“, saopšteno je iz banke.

Predstavnici banke su dodali da je uz prikupljenu potrebnu dokumentaciju, kredit moguće podići u ekspoziturama banke za samo jedan dan. 

Respekt gotovinski krediti za penzionere namijenjeni su penzionerima Fonda penzijsko invalidskog osiguranja (PIO) koji penzije primaju preko računa u Societe Generale banci Montenegro. 

„Banka je, u skladu sa zakonskom regulativom, licencirana za poslove zastupanja u osiguranju, tako da naši klijenti mogu da apliciraju za polisu životnog osiguranja u svakoj od ekspozitura banke u Podgorici, Nikšiću, Danilovgradu, Cetinju, Budvi, Baru, Ulcinju, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Kolašinu, Bijelom Polju, Beranama i Rožajama“, kazali su predstavnici Societe Generale banke. 

Oni su dodali da će klijenti penzioneri uštedjeti u vremenu, jer se zahtjev za polisu životnog osiguranja može podnijeti u ekspozituri banke gdje se ona i odobrava.